BIM optimaal integreren als samenwerkings- en communicatiemodel?

Dat levert heel wat voordelen op voor alle betrokken partijen, niet in het minst voor u als onderaannemer:

 • BIM werkt erg visueel met 3D-modellen en dat is een groot pluspunt. Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden, dus een visuele voorstelling van het project verzekert dat alle partijen erg goed beseffen waarover ze praten. Daardoor wordt miscommunicatie tot een minimum beperkt, ook in uw eigen bedrijf.
   
 • BIM zorgt voor een hoge mate van voorspelbaarheid in het bouwproces. Het kenniszwaartepunt van de bouwoefening wordt naar voren geschoven, waardoor conflicten sneller aan het licht komen. Zo kunnen ze aangepakt worden, nog voordat de effectieve bouwfase start. Die voorspelbaarheid heeft een positieve invloed op de timing en het budget. Kosten kunnen nauwkeuriger berekend worden en timings strakker geregisseerd. Dit leidt uiteindelijk tot een vlotter totaalproces en een gedaalde faalkost, waardoor het klantenvertrouwen stijgt. 
   
 • In een BIM-project zijn de nieuwste data altijd en overal toegankelijk in de cloud. BIM staat dus eigenlijk ook voor Bouw Informatie Management. Het model verzamelt en genereert steeds onmiddellijk de nieuwste data en informatie en maakt die direct toegankelijk en raadpleegbaar voor alle betrokken partijen. Met de iPad op de werf over de allerlaatste updates beschikken is dus niet langer sciencefiction!
   
 • De gedocumenteerde producten en artikelen in BIM (net als het totale 3D-plan) getuigen van een zeer hoge detailleringsgraad. Dat betekent dat u als onderaannemer onderdelen in zeer precieze hoeveelheden en exact op maat van de werf kunt laten leveren. Gevolg? Snelle verwerking, weinig verspilling en een zeer kostenefficiënte aanpak.
   
 • Als onderaannemer profiteert u ook van het complete 1-op-1-model dat u na oplevering ter beschikking heeft. Het bevat een schat aan waardevolle informatie waardoor de uitvoering van eventuele postinterventies een pak efficiënter en dus voordeliger wordt.
Gert Janssen
Directeur Engineering & Ontwikkeling
0032 89 819 100